This website is using cookies. Learn more..
 • ganoderma ganoderma-text ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ
  ΒΟΤΑΝΟ. ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΔΩ
  ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΦΥΤΟ ΠΟΥ
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΚΟΜΑ
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΧΡΗΣΗ
  ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ
  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΥΤΟ-ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
  ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
 • ganoderma ΜΟΝΤΕΛΟ "ΕΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ" Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ
  ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΧΡΙ
  ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ.
 • ganoderma ΚΑΝΤΕ ΤΟ
  ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ DXN!
  ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΓΙΝΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ! ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ! ΦΤΑΣΤΕ ΨΗΛΑ!
video ΕΛΑΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
2013 Μάρτιος
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

Εγγραφή Newsletter

Όνομα :

E-mail:

Phone:

Πληροφορίες προϊόντων
Επιχειρηματική Ευκαιρία

Type the word!

captcha
Get a new text!

Σας τηλεφωνούμε εμείς!

Αν νιώθετε ότι προτιμάτε να μιλήσετε για αυτή την επιχειρηματική ευκαιρία με εμένα ή με κάποιον από τους συνεργάτες μου, παρακαλώ
το όνομά σας:

 

Please enter your country code next to your phone number!

Τηλέφωνο:

 

Ταυτότητα Skype:

 

ή το e-mail σας:

 

and type the word!

captcha
Get a new text!

 

Μάρ

31

Τσιγάρο ή υγεία ?

31. Μάρτιος 2013 Κυριακή

Δείτε μία λίστα των άμεσων αλλαγών που θα παρατηρήσετε όταν κόψετε το κάπνισμα:
• ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ: Η νικοτίνη αυξάνει την πίεση και τον καρδιακό παλμό που οδηγεί στην αύξηση του κινδύνου καρδιακής ανακοπής. Μέσα σε είκοσι λεπτά από την διακοπή του η πίεση και οι καρδιακοί ρυθμοί πέφτουν στο φυσιολογικό.
• ΣΕ 8 ΩΡΕΣ: Τα επίπεδα νικοτίνης και μονοξειδίου του άνθρακα μειώνονται αισθητά. Αυτό επίσης μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής. Το οξυγόνο στο αίμα σας επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.
• ΣΕ 24 ΩΡΕΣ: Οι πιθανότητες να πάθετε καρδιακή ανακοπή μειώνονται σημαντικά. Όλη η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα έχουν αποβληθεί από το σώμα σας. Οι νευρικές απολήξεις σας ξαναρχίζουν να λειτουργούν με αποτέλεσμα να επανέρχεται η αίσθηση της οσμής και της γεύσης.
• ΣΕ 48 ΩΡΕΣ: Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Σε 48 ώρες ξεκινάνε οι παρενέργειες όπως ο πόνος στο στομάχι, η τάση προς έμετο και υπάρχει επίσης η πιθανότητα της υποθερμίας. Από την άλλη όμως ταυτόχρονα μειώνονται οι βλάβες στους πνεύμονες και ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα.
• ΣΕ 72 ΩΡΕΣ: Ο βρογχικός σωλήνας χαλαρώνει και η αναπνοή διευκολύνεται
• ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ: Η πνευμονική λειτουργία αυξάνεται κατά 30% βελτιώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος. Το περπάτημα γίνεται πιο εύκολο. Παρόλαυτα μπορεί να προκύψουν και δυσμενή συμπτώματα όπως ερεθιστικότητα, πονοκεφάλοι και άγχος που είναι και ο λόγος που τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα βοηθάνε κατά την παύση του καπνίσματος.
• ΣΕ 1 ΕΩΣ 9 ΜΗΝΕΣ: Η εμφάνισή σας βελτιώνεται. Η απόχρωση του δέρματος από γκρι επανέρχεται στο φυσιολογικό και οι ρυτίδες μειώνονται. Μειώνεται ο βήχας, η δυσκολία στην αναπνοή, το μπούκωμα της μύτης και η κούραση. Τα τριχοειδή των πνευμόνων ξεκινάνε να λειτουργούν σωστά και καθαρίζουν τους πνεύμονες από τη βλέννα μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μολύνσεων.
• ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ: Ο κίνδυνος του να πάθετε κάποια ασθένεια που σχετίζεται με το κάπνισμα είναι μισός από ότι ένα χρόνο πριν.
• ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ: ο κίνδυνος του να πάθετε καρκίνο του πνεύμονα ή καρδιακή ανακοπή είναι πλέον ο ίδιος με κάποιον που δεν κάπνισε ποτέ. Οι πιθανότητες καρκίνου του στόματος, του λαιμού, του οισοφάγου, της κύστης, του τραχήλου και του παγκρέατος μειώνονται επίσης.
Η διακοπή του καπνίσματος σίγουρα είναι δύσκολη υπόθεση, με όποιον τρόπο και αποφασίσετε να το κάνετε. Τα αποτελέσματα όμως θα σας δικαιώσουν! Είναι επίσης πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι τα άσχημα συμπτώματα που θα βιώσετε αφού το κόψετε είναι μόνο προσωρινά και να τα αντιμετωπίσετε ως σήματα της έναρξης μίας πιο υγιούς ζωής.

ΠΗΓΗ: quitsmoking.com

DXN Facebook Share Share on Facebook

Μάρ

30

Δέκα Έλληνες γιατροί συμβουλεύουν: «Τι δεν θα έκανα ποτέ»

30. Μάρτιος 2013 Σάββατο

Για ποιον λόγο ένας καθηγητής Δερματολογίας δεν θα έκανε ποτέ σολάριουμ, ένας καθηγητής Φαρμακολογίας δεν θα εμβολιαζόταν κατά της γρίπης και ένας καθηγητής Λοιμωξιολογίας δεν θα έδινε στο παιδί του αντιβίωση με τα πρώτα συμπτώματα; Δέκα επιστήμονες από τον χώρο της υγείας εξηγούν γιατί δεν θα έκαναν τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι Ελληνες όσον αφορά την υγεία τους.

Ανδρέας Κατσάμπας - Επίτιμος καθηγητής Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Δεν θα έκανα ποτέ σολάριουμ»

Ολες οι μελέτες των ευρωπαϊκών και αμερικανικών επιστημονικών οργανώσεων που αφορούν τον καρκίνο του δέρματος συμβουλεύουν εναντίον του σολάριουμ, διότι είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι μπορεί να προωθήσει την εκδήλωση καρκίνου του δέρματος. Μάλιστα, σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου ο ήλιος είναι άφθονος, η χρήση του σολάριουμ είναι περιττή. Συμπερασματικά, όχι απλώς δεν θα έκανα ποτέ σολάριουμ, αλλά δεν το συνιστώ επ' ουδενί για αισθητικούς λόγους. Οταν χρησιμοποιούμε ακτινοβολίες παρόμοιες με αυτές που εκπέμπει το σολάριουμ, το κάνουμε μόνο για θεραπευτικούς λόγους σε διάφορα νοσήματα, όπως είναι η ψωρίαση. Πέραν αυτού, δεν είναι καθόλου σίγουρο αν στην Ελλάδα τα μηχανήματα έχουν περάσει τις μελέτες δοσομέτρησης για τις λυχνίες και το μήκος κύματος, που αφορούν την ασφάλειά τους.

 

Νίκος Μπατάκης - Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, συντονιστής - διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός

«Δεν θα έκανα ακτινογραφίες χωρίς σοβαρό λόγο»

 Κατ' αρχάς η ακτινογραφία γίνεται με ιοντίζουσες ακτινοβολίες, που μεταφέρουν ενέργεια ικανή να εισχωρήσει στο σώμα μας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι ανεξέλεγκτες ακτινογραφίες είναι βλαπτικός για την υγεία παράγοντας και παράγοντας πρόκλησης καρκίνου (καρκινογένεσης). Αρα η έκθεση σε αυτές τις ακτινοβολίες πρέπει να γίνεται με φειδώ και βάσει των κλινικών ενδείξεων. Αυτό ισχύει για την αξονική τομογραφία και την απλή, όχι όμως για τη μαγνητική, η οποία ανήκει στα μαγνητικά πεδία. Αυτή η τεχνολογία βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν περιγραφεί οι επιπτώσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό. Επιπλέον, η ακτινοβολία είναι αθροιστική, δηλαδή δεν έχει σημασία εάν κάνουμε μία ακτινογραφία σήμερα και μία έπειτα από τρία χρόνια. Για αυτούς τους λόγους και η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία έχει συντάξει ειδικά πρωτόκολλα, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι γιατροί ώστε να αποφεύγονται ακτινοδιαγνώσεις χωρίς λόγο.

 

Δημήτρης Κουβέλας - Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

«Δεν θα έκανα το εμβόλιο της γρίπης»

Ούτε το έχω κάνει ούτε θα το έκανα το εμβόλιο της γρίπης. Και αυτό διότι δεν έχει ένδειξη για εμένα. Είμαι νεότερος από 65 ετών, δεν έχω χρόνιες παθήσεις του καρδιαγγειακού και του αναπνευστικού συστήματος, ούτε και κάποια άλλη ενεργό νόσο, η οποία θα αποτελούσε παράγοντα σημαντικής επιβάρυνσης του οργανισμού μου σε περίπτωση νόσησης από γρίπη. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε πολίτης ότι δεν υπάρχει φάρμακο που να στερείται ανεπιθύμητων δράσεων, επομένως ο λόγος κόστους - ωφέλειας είναι αρνητικός. Δεν είναι λοιπόν μόνο το άμεσο κόστος που επιβαρύνει τα Ταμεία, έχει σχέση και με την ουσία της άσκησης καλής ιατρικής πρακτικής. Επίσης, δεν έχει σημασία αν είναι ή δεν είναι καινούργιο το εμβόλιο. Κατά τεκμήριο τα εμβόλια που βγαίνουν στην αγορά είναι δοκιμασμένα.

 

Κωνσταντίνος Νάτσης - Πρόεδρος της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, ορθοπεδικός χειρουργός, αναπληρωτής καθηγητής Ανατομίας στο ΑΠΘ Θεσσαλονίκης

«Δεν θα έπαιρνα ποτέ αναβολικά»

Ακόμη και όταν έκανα πρωταθλητισμό - ήμουν στους δρόμους αντοχής του σκι (cross - country skiing), το οποίο είναι ολυμπιακό άθλημα - ποτέ δεν πήρα αναβολικά. Και αυτό διότι γνωρίζω πολύ καλά τα δεκάδες πράγματα που μπορεί να πάθει κάποιος. Τα πιο συχνά είναι ατροφία στους όρχεις και μείωση του όγκου του σπέρματος, αλλαγές οι οποίες δεν είναι ανατάξιμες. Προκαλούν επίσης χημικό ευνουχισμό (καλοήθη υπερτροφία του προστάτη, σεξουαλική ανικανότητα, γυναικομαστία και στείρωση). Επιπλέον, υπερβολική αύξηση ασβεστίου, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται αδυναμία, εύκολη κόπωση, αλλά και σχηματισμός λίθων στους νεφρούς. Εναπόθεση ασβεστίου στις αρθρώσεις, στα μάτια και στο δέρμα, πεπτικό έλκος και αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως επιθετικότητα. Επίσης, υπάρχουν ακόμη χειρότερα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν πολυκυτταραιμία διότι διεγείρουν τον μυελό των οστών να παράγει περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια και σοβαρές ηπατικές βλάβες, όπως κίρρωση και ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα. Και όλα αυτά αποδεδειγμένα σε κανονικές ποσότητες, όχι σε εκατονταπλάσιες που λαμβάνουν κάποιοι αθλητές.

 

Ηρακλής Πούλιας - Συντονιστής διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Ερυθρού Σταυρού

«Δεν θα εμπιστευόμουν μόνο το PSA για τον καρκίνο του προστάτη»

Ποτέ δεν θα εμπιστευόμουν αποκλειστικά το PSA (προστατικό αντιγόνο), διότι δεν είναι ένας απλώς δείκτης, είναι ένα σημαντικό νούμερο σε μια «συνάρτηση» διαγνωστικών παραγόντων που χρήζουν επεξεργασίας και αξιολόγησης μόνο από τον ουρολόγο. Για να γίνει πιο ξεκάθαρο, αρκεί να σας πω ότι μόνο ένας στους τέσσερις άνδρες με παθολογικό PSA έχει τελικά καρκίνο του προστάτη. Γεγονός που σημαίνει ότι οι τρεις έκαναν την αιματολογική εξέταση χωρίς να υπάρχει λόγος και επιπλέον νομίζουν ότι κάτι τους συμβαίνει και υποβάλλονται σε εξετάσεις επίπονες και κάποιες φορές και σε θεραπείες. Κάτι άλλο, εκτός από κακοήθεια, που μπορεί να αποκαλύψει το PSA είναι ο καρκίνος του προστάτη ο οποίος είναι μακράς και καλής πορείας (μη επιθετικός). Αυτή η κατηγορία των αρρώστων με μη επιθετικό καρκίνο υποβάλλεται σε θεραπείες και σε χειρουργεία μη απαραίτητα, τα οποία πιθανόν να έχουν παρενέργειες, όπως στυτική δυσλειτουργία και, σπανιότερα, ακράτεια ούρων. Εν κατακλείδι, την ένδειξη αυτή πρέπει να τη θέτει μόνο ο ουρολόγος, αλλά δυστυχώς γίνεται κατάχρηση της εξέτασης από διάφορους γιατρούς (παθολόγους, γενικούς γιατρούς κ.ά.).

 

η -Λιάνα Μαΐλ Υπεύθυνη εμβολιασμού παιδιών στους Γιατρούς του Κόσμου

«Δεν θα παρέλειπα εμβόλιο του παιδιού μου»

Σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα το παιδί μου ανεμβολίαστο στα βασικά εμβόλια. Τα βασικά είναι για διφθερίτιδα, τέτανο, κοκίτη, πολιομυελίτιδα, μηνιγγίτιδα, ιλαρά, ερυθρά, ηπατίτιδα Β και παρωτίτιδα. Αυτά είναι τα εμβόλια που γίνονται στους πρώτους 15 μήνες της ζωής. Δεν έχουν όμως όλα τα παιδιά τη δυνατότητα σήμερα να είναι ασφαλισμένα για να εμβολιάζονται. Ετσι, ολοένα περισσότερα παιδιά στη χώρα μας είναι ανεμβολίαστα ακόμη και στα βασικά. Αν αυτό συνεχίσει και επεκταθεί, τότε υπάρχει κίνδυνος σε μερικά χρόνια στην Ελλάδα να δούμε ασθένειες για τις οποίες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δηλώσει ότι δεν θα υπάρχουν στο μέλλον. Σημαντικός αριθμός παιδιών στην Ελλάδα κινδυνεύει. Για αυτούς τους λόγους προσπαθούμε να εμβολιάζουμε καθημερινά όσο περισσότερα παιδιά μπορούμε δωρεάν.

 

Δημήτρης Δικαίος - Αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπεύθυνος της Μονάδας Μελέτης Υπνου στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο

«Δεν θα έπαιρνα συστηματικά χάπια για να κοιμάμαι»

Δεν θα έπαιρνα συστηματικά χάπια για τον ύπνο. Διότι αυτή η κατηγορία έχει το πρόβλημα ότι, αν τα παίρνει κάποιος συστηματικά, ο οργανισμός τα συνηθίζει και με τον καιρό σταματά η δράση τους, αλλά δεν μπορεί να τα κόψει και να κοιμηθεί δίχως αυτά. Μάλιστα, στη φάση της διακοπής ο ύπνος είναι χειρότερος από τη φάση πριν από τη λήψη τους. Ο δεύτερος λόγος που δεν θα τα έπαιρνα είναι πως πιστεύω ότι οι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις και οι διάφορες τεχνικές της υγιεινής του ύπνου έχουν πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη μακροχρόνια αντιμετώπιση της αϋπνίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έπαιρνα ένα χάπι για τον ύπνο σε ειδικές καταστάσεις, όπως ένα αεροπορικό ταξίδι μεγάλης διάρκειας ή εάν υπάρχει κάποιος λόγος έντονου στρες για δύο ή τρεις ημέρες. Πάντως, θα φρόντιζα να τα διακόψω αμέσως, αν αισθανόμουν ότι τα είχα ανάγκη έπειτα από χρήση μερικών ημερών για να κοιμηθώ. Δεν μπορώ να παραγνωρίσω, πάντως, ότι για κάποιους ανθρώπους η συνεχής χρήση σε μικρή δόση (όχι σε μεγάλη, ποτέ) οποιουδήποτε υπνωτικού έχει γίνει συνήθεια που θα δυσκολεύονταν να αποχωριστούν.

 

Σωτήρης Τσιόδρας - Λοιμωξιολόγος στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

«Δεν θα έδινα αντιβίωση στο παιδί μου για τον πυρετό»

Για έναν υψηλό πυρετό μπορεί να ευθύνεται μια λοίμωξη τόσο από μικρόβιο όσο και από κάποιον ιό. Στην Ελλάδα είναι πολύ γνωστό ότι οι περισσότεροι αγοράζουν μόνοι τους για θεραπεία αντιβιοτικά χωρίς να χρειάζεται και χωρίς να ρωτούν τον γιατρό. Αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο να κάνει τα μικρόβια ανθεκτικά και όταν πραγματικά αρρωστήσει από βακτήριο να μην έχουμε επιλογή φαρμάκου που θα το καταπολεμήσει. Επίσης, αυξάνει την πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών. Αν το παιδί ή ο ενήλικος έχει συνάχι, πόνο στα κόκαλα, αίσθημα κούρασης και πυρετό, δεν χρειάζεται αντιβίωση διότι πρόκειται για συμπτώματα κρυολογήματος. Ο οργανισμός μας έχει όπλα κατά των ιών και αντιμετωπίζει το κρυολόγημα χωρίς την αντιβίωση. Εξάλλου, ένα υγιές παιδί έχει όλα τα εφόδια να αντεπεξέλθει στις ιώσεις. Προτιμώ να του δίνω υγρά, να το ξεκουράζω, να καταπολεμώ τον πυρετό με τα συνήθη αναλγητικά και τις μύξες με φυσικό ορό, και μόνον αν επιμείνουν τα συμπτώματα να ζητήσω τη γνώμη ειδικού.

 

Αναστασία Αμφιλοχίου - Υπεύθυνη της Μονάδας Μελέτης Ύπνου στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο

«Δεν θα απέρριπτα την εναλλακτική ιατρική»
Προτιμώ τις μη χημικές θεραπευτικές θεραπείες όπου αυτό είναι εφικτό, διότι τα χημικά φάρμακα έχουν πάντα παρενέργειες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει χημικό φάρμακο χωρίς παρενέργεια - ακόμη και τα απλά αναλγητικά ή τα αποσυμφορητικά της μύτης. Το κακό με τις χημικές φαρμακευτικές θεραπείες, όταν παρουσιαστούν παρενέργειες, είναι ότι μετά πρέπει να χορηγηθεί νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση της παρενέργειας, και αυτό γίνεται επειδή η θεραπεία είναι συμπτωματική και όχι ολιστική. Ο βελονισμός, για παράδειγμα, είναι μια αρχαία θεραπευτική μέθοδος, εφαρμόζεται εδώ και 4.000 χρόνια χωρίς διακοπή, και σήμερα υπάρχουν νοσοκομεία στην Κίνα που αντιμετωπίζουν ακόμη και πολύ σοβαρές παθήσεις με παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως συμπληρωματική θεραπεία στη δυτική ιατρική. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, ούτε δογματισμοί. Βεβαίως, η επιλογή και η εφαρμογή γίνεται πάντα και μόνο από γιατρούς.

 

Περμανθία Πανανή - Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών - Μαιευτών Αθήνας

«Δεν θα απέκλεια ποτέ τον τοκετό στο σπίτι»

Εγώ ως έγκυος και μελλοντική μητέρα θα επέλεγα να γεννήσω στο σπίτι, αν υπήρχαν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις: ο τοκετός να διεκπεραιωνόταν από επαγγελματία υγείας εντεταλμένο και νομοθετικά κατοχυρωμένο - δύο μαίες ή γιατρός και μαία. Και βέβαια θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ενδελεχής έλεγχος που να μη με κατατάσσει στην κατηγορία του υψηλού περιγεννητικού κινδύνου (όπως π.χ. να μην έχω υπέρταση και διαβήτη). Θα το έκανα γιατί ο τοκετός στο σπίτι είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να έρθει ένα παιδί με ηρεμία στην οικογένεια και δεν είναι τόσο τραυματικός όσο ένας παρεμβατικός τοκετός. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη μητέρα και το παιδί, γιατί δεν υπάρχει παρέμβαση στο σπίτι. Ως μαία θα ήθελα πάρα πολύ να μπορώ να διεκπεραιώνω τοκετούς στο σπίτι. Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ολλανδία το 24,3% των τοκετών γίνεται στο σπίτι.

 

Πηγή: Τα Νέα

DXN Facebook Share Share on Facebook

Μάρ

30

Πράγματα που ξέρουμε… λάθος

30. Μάρτιος 2013 Σάββατο

Γιατί η θάλασσα είναι μπλε; Φαίνεται το Σινικό τοίχος από το διάστημα; Πόσο διαρκεί η μνήμη του χρυσόψαρου; Ερωτήματα που πιστεύουμε πως έχουμε τις σωστές απαντήσεις, είναι όμως έτσι; Δείτε ποια είναι τα πράγματα που ξέρουμε λάθος.

1. Οι θάλασσες και οι λίμνες δεν είναι μπλε επειδή αντανακλούν το χρώμα του ουρανού, αλλά επειδή το νερό είναι μπλε - απλώς σε μικρές ποσότητες το ανθρώπινο μάτι δεν το αντιλαμβάνεται.

2. Τα νύχια και τα μαλλιά δεν συνεχίζουν να μεγαλώνουν μετά το θάνατο. Το δέρμα είναι που αφυδατώνεται και υποχωρεί, δημιουργώντας αυτή την εντύπωση.

3. Το Σινικό Τείχος δεν φαίνεται από το φεγγάρι. Για την ακρίβεια, καμία ανθρώπινη κατασκευή δεν φαίνεται από το φεγγάρι. Η πεποίθηση αυτή διαδόθηκε από τον Richard Haliburton, πολύ πριν την πρώτη αποστολή στη σελήνη.

4. Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί πολύ περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα.

5. Οι νυχτερίδες δεν είναι τυφλές. Μπορεί τα περισσότερα είδη να χρησιμοποιούν τον ήχο για να προσανατολιστούν, αλλά όλα τους έχουν μάτια και μπορούν μια χαρά να δουν. Μάλιστα, πολλές εξ αυτών βλέπουν τέλεια και στο σκοτάδι.

6. Οι οικιακές μύγες δεν ζουν μόνο 24 ώρες. Ζουν κατά μέσο όρο από 20 έως 30 μέρες.

7. Δεν θα βλάψετε έναν υπνοβάτη ξυπνώντας τον. Αντιθέτως, εκείνος μπορεί να βλάψει τον εαυτό του σκοντάφτοντας πάνω σε αντικείμενα ή πέφτοντας από σκάλες καθώς περπατά ενώ κοιμάται.

8. Η μυωπία δεν προκαλείται από το διάβασμα ή από την τηλεόραση, ούτε επηρεάζεται από τη χρήση γυαλιών ή φακών επαφής. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας γνωστός τρόπος πρόληψής της.

9. Ο κεραυνός μπορεί μια χαρά να χτυπήσει το ίδιο σημείο δύο φορές, και τρεις και τέσσερις και εκατό.

10. Δεν χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας. Η φράση αποδίδεται στον Αμερικανό ψυχολόγο και φιλόσοφο William James, που -απ' ό,τι φαίνεται- τη χρησιμοποίησε μεταφορικά.

ΠΗΓΗ:in2life.gr

DXN Facebook Share Share on Facebook

Μάρ

29

Άσθμα.

29. Μάρτιος 2013 Παρασκευή

Μια σοβαρή πάθηση του αναπνευστικού συστήματος που επειδή δεν εκδηλώνει τουλάχιστον στα αρχικά στάδια όλα τα συμπτώματα της, οι πάσχοντες συνήθως την υποτιμούν.

Τι είναι το άσθμα:

Το άσθμα είναι πάθηση του αναπνευστικού συστήματος, τις περισσότερες φορές χρόνια, η ποια προκαλεί στένωση των βρόγχων με εμφανή συμπτώματα την δύσπνοια.

Η στένωση των βρόγχων προκαλείται από διάφορα ερεθίσματα που οφείλονται τόσο στον βρογχόσπασμο, ( Σπασμός των λείων μυών που περιβάλουν τους βρόγχους ) όσο και από φλεγμονή που ως γνωστό προκαλεί οίδημα μειώνοντας έτσι την χωρητικότητα τους σε αέρα.

Συμπτώματα:

Συνήθως εκδηλώνεται μετά από χρόνια φλεγμονή των αεραγωγών και έντονο βροχόσπασμο.

Η δύσπνοια, ο έντονος βήχας και ο συριγμός κατά την εισπνοή, ή εκπνοή είναι χαρακτηριστικά συμπτώματα του Άσθματος.

Το άσθμα δεν είναι μόνιμα σε έξαρση.

Υπάρχουν χρονικά διαστήματα που δεν εκδηλώνει τα συμπτώματα του και άλλα που βρίσκονται σε έξαρση.

Μορφές του άσθματος:

       I.            Το εξωγενές άσθμα. Εμφανίζεται στην παιδική ηλικία και έχει σαν αιτία εξωγενείς παράγοντες. Αλλεργιογόνος ουσίες, ( Σκόνη, ακάρεα, τρίχωμα γάτας, γύρη κ.α. ) που το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών που πάσχουν θεραπεύεται σταδιακά.

    II.            Το ενδογενές άσθμα: Σε τελείως αντίθεση με το ενδογενές, στο εξωγενές η αιτίες είναι άγνωστες, όπου απλά συμπτωματολογικά και κλινικά επιδιώκεται η ανάβραση που το προκάλεσε και χορηγείται ανάλογη θεραπεία.

Κανόνας προφυλάξεων:

Και στις δυο περιπτώσεις είναι κοινοί οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο πάσχον και το οικογενειακό του περιβάλλον.

       I.            Το κάπνισμα είναι απαγορευτικό και υπό μορφή παθητικού καπνιστή.

    II.            Το ανοσοποιητικό πρέπει να είναι πάντα σε υψηλή επίπεδα.

 III.            Η ενίσχυση του οργανισμού με φυσικούς αντιφλεγμονώδεις παράγοντες είναι απαραίτητη.

  IV.            Αποφυγή έκθεσης του ατόμου σε αλλεργιογόνους παράγοντες που του προκαλούν εξάρσεις.

     V.            Τέλος, σωματική ελαφριάς μορφής άσκηση όλο τον χρόνο.

Συνοψίζοντας:

Εύκολα γίνετε αντιληπτό ότι το άσθμα αφενός δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του γιατί ο ασθενής πραγματικά υποφέρει με την πνιγμονή που προκαλεί  και αφετέρου έχει να κάνει με την καλή και απαραίτητη οξυγόνωση όλου του σώματος.

Τόσο οι αλλεργιογόνοι παράγοντες από την μια, όσο και αυτοί που προκαλούν την φλεγμονή και κατά συνέπεια την έξαρση, μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικό τρόπο ενισχύοντας ταυτόχρονο την οξυγόνωση του σώματος και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 

Cordyceps: Ίαμα επιλογής και στο Άσθμα σήμερα γιατί:

         I.            Ενισχύει, ενδυναμώνει τους μυς γραμμωτούς και λείους, αποβάλλοντας από αυτούς τοξίνες, οιδήματα και περιττό λίπος.

      II.            Ενισχύει την ελαστικότητα των πνευμόνων.

   III.            Ενισχύει τον όγκο του αέρα σε αυτούς με αποτέλεσμα να αυξάνετε η διεργασία της μετατροπής του διοξειδίου σε οξυγόνο.

    IV.            Ενισχύει την κυκλοφορία του οξυγόνου σε όλο το σώμα δια μέσω του αίματος.

       V.            Καταπολεμά με αξιοπιστία της φλεγμονές.

Συνεργάζεστε άψογα με συνιστάμενη την επαναφορά ή και διατήρηση της καλής υγείας με το Ganoderma Lcidum ή Reishi Gano.

 

Ganoderma Lcidum ή Reishi Gano: Επίσης ίαμα επιλογής με κλινικές αποδείξεις και στο Άσθμα.

       I.            Με την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος που προκαλεί θα αρματώσει όλο το σώμα και τους πνεύμονες.

    II.            Με τα ιαματικά και θρεπτικά συστατικά που έχει στην σύνθεση του θα ενισχύσει της άμυνες του οργανισμού ( Ανοσοποιητικό σύστημα ) καταπολεμώντας εξωγενείς και εξωγενείς παράγοντες που προκαλούν το άσθμα.

 III.            Με την ισχυρή του αντιφλεγμονώδη δράση όχι μόνο θα καταπολεμήσει τις φλεγμονές που προκαλούν το άσθμα, άλλα και θα τις αποτρέψει στο εξής. 

  IV.            Θα απομακρύνει τοξίνες και άλλους αλλεργιογόνους παράγοντες που προκαλούν το χρόνιο Άσθμα.

     V.            Τέλος, θα επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα όλες τις λειτουργίες σώματος και οργανισμού.

 

Cordyceps & Ganoderma Lcidum ή Reishi Gano

Λύση επιλογής και στο Άσμα ανεξαρτήτου αιτιολογίας.

 

Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού


Επικοίνωνια

DXN Facebook Share Share on Facebook

Μάρ

28

Αλλεργίες.

28. Μάρτιος 2013 Πέμπτη

Μοιάζει γενικός ο όρος αλλεργίες αλλά δεν είναι.

Έχει ταυτότητα, αιτίες που την προκαλούν, ποικίλα συμπτώματα και το χειρότερο ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους που μάλιστα ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνεται.

Για να κατανοήσουμε το μέγεθος των πασχόντων από διάφορες αλλεργίες στην Ελλάδα ανακοινώθηκε επίσημα ότι αγγίζει το ένα εκατομμύριο άτομα.

Προσδιορισμός:

Ως «αλλεργία» ορίζεται κάθε ανώμαλη αντίδραση του οργανισμού σε ουσίες οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι αβλαβείς.

Απλά, κατά περίεργη παράδοση, υπάρχουν τροφές και ουσίες που χαρακτηρίστηκαν αλλεργιογόνες γιατί πειράζουν μεγάλη μερίδα ατόμων, ενώ στην ουσία τίποτα δεν αποδεικνύει ότι  είναι.

Χαρακτηρισμένα αλλεργιογόνα:

       I.            Οικιακή σκόνη.

Όλοι έχουμε ακούσει κατά καιρούς για τις αλλεργίες που προκαλούν τα ΑΚΑΡΕΑ. Dermatophagoides pteronyssinus και Dermatophagoides farinae. Είναι μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται κατά εκατομμύρια στην οικιακή σκόνη και κύρια σε στρώματα, παπλώματα και κουβέρτες.

    II.            Κατοικίδια ζώα.

Κύρια έχει κατηγορηθεί η γάτα για αλλεργίες που προκαλεί σε μερίδα κατόχων τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε οικιακό ζωντανό που έχει γούνα, ή πούπουλα δεν μπορεί να προκαλέσει αλλεργία.

Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι τα αλλεργιογόνα κύρια της γάτας παραμένουν στην ατμόσφαιρα για αρκετές εβδομάδες στο σπίτι ακόμα και μετά την απομάκρυνση της από αυτό. 

 III.            Γύρεις.

Σύνηθες φαινόμενο είναι οι άνθρωποι των πόλεων με το που θα βρεθούν στην εξοχή, ή σε κάποιο χωριό, να παρουσιάσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτό συμβαίνει κύρια την άνοιξη που η γύρη τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

  IV.            Μύκητες.

Για τους μύκητες ειδικά θα κάνουμε προσεχώς ιδιαίτερη αναφορά. Ανεξάρτητα από αυτό αποτελούν ένα σημαντικό αλλεργιογόνο παράγοντα για τον άνθρωπο, κύρια ο μύκητας Gladosporium, Alternaria, Penicillium και Basidiomycetes

     V.            Τρόφιμα.

Πολλά τρόφιμα χαρακτηρίζονται αλλεργιογόνα, αλλά βασικά κατηγορούνται σήμερα μόνο τα συντηρητικά που περιέχουν στις συσκευασίες της δύσης.

Τροφές που έχουν κατηγορηθεί για προκλήσεις αλλεργίας είναι οι ξηροί καρποί, τα οστρακοειδή, διάφορα φρούτα, φορές μέχρι και το γάλα.

  VI.            Χημικά φάρμακα.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα επέφεραν μέχρι και αλλεργικό σοκ, σε ασθενείς που τα χρησιμοποίησαν για ανεξάρτητη αιτία.

Επίσης δεν είναι και λίγες εκείνες οι φορές που δραστικά φάρμακα αποσύρθηκαν παγκοσμίως από την κυκλοφορία, γιατί επέφεραν μέχρι και θάνατο.

Τι προκαλεί στον οργανισμό το αλλεργιογόνο:

Όταν το αλλεργιογόνο εισέρχεται στον οργανισμό, ενεργοποιεί ορισμένα μικρά λευκά αιμοσφαίρια που ονομάζονται λευκοκύτταρα τα οποία με τη σειρά τους παράγουν ειδικές ουσίες που ονομάζονται αντισώματα.

Τα αντισώματα εγκαθίστανται πάνω σε κύτταρα τα οποία ονομάζονται σιτευτικά κύτταρα  και αντιδρούν με αλλεργιογόνα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση της μεμβράνης των σιτευτικών κυττάρων και την απελευθέρωση ουσιών οι οποίες εν συνεχεία αντιδρούν επί των διαφόρων οργάνων - στόχων π.χ. στα μάτια, το δέρμα, τους πνεύμονες κ.α.

Η εν λόγω αντίδραση μπορεί να μην εμφανισθεί με την πρώτη επαφή του οργανισμού με το αλλεργιογόνο αλλά μετά από επανειλημμένη έκθεση του ατόμου στο αλλεργιογόνο.

Αλλεργικές παθήσεις:

Αυτές μπορεί να προσβάλουν οποιονδήποτε οργανισμό που οι άμυνες στο βρίσκονται σε ύφεση.

Κύρια εκδηλώνονται στο δέρμα, τους πνεύμονες, το άνω αναπνευστικό σύστημα, αλλά και στο γαστρεντερικό.

Αλλεργική ρινίτιδα, ( Φτέρνισμα, καταρροή ) Άσθμα ( Δύσπνοια πνιγμονή ) Δερματικά εκζέματα, ( Κοκκινίλες στο δέρμα, ή κατά τόπους ξηροδερμία, ή και οιδήματα. ) Κνησμός. ( Ακατάσχετη φαγούρα γενικά ή και τοπικά ) είναι οι συνηθέστερες παθήσεις που μπορούν να προκληθούν από κατανάλωση τροφών ή και επαφής με αλλεργιογόνους παράγοντες.

Υπάρχουν όμως και οι αλλεργίες από τσιμπήματα εντόμων ( Μέλισσα, Σφήγκα, Κουνούπι, Ψήλο, ή Ψείρα, κατσαρίδα κ.α ) που μπορεί να αποδεδειχθούν πολύ πιο επικίνδυνα με κύριο σύμπτωμα την απόφραξη των αναπνευστικών οδών.

Test αλλεργίας:

Υπάρχουν ειδικά τεστ αλλεργίας για πολλές αλλεργιογόνος ουσίες που εφαρμόζουν ειδικοί γιατροί, αλλά βασικά ο ασθενής είναι εκείνος που μπορεί με την παρατηρητικότητα του να βοηθήσει, προκειμένου να αποκαλυφθεί το αίτιο.

Αλλεργία και ψυχολογικός παράγοντας:

Δεν θα ήταν ατόπημα να αναφέρω ότι πολλές είναι οι περιπτώσεις που ο ψυχολογικός παράγοντας εκδηλώνει και αλλεργία.

Για παράδειγμα θα αναφέρω ασθενή που στην εικόνα της κάμπιας των πεύκων έβγαζε εξανθήματα, μα όταν έγινε το τεστ επαφής χωρίς να το ξέρει δεν συνέβη αυτό.

Αντιμετώπιση της αλλεργίας:

Πέρα της ενίσχυσης προληπτικά για έμενα της άμυνας του οργανισμού με φυσικό τρόπο, σε περιπτώσεις σοκ επιβάλλεται η χρήση κορτιζόνης και αντιστραμμένων ουσιών.

Θεραπεία:

Εκτός της φαρμακευτικής αγωγής με χημικά ιδιοσκευάσματα, που σε όλες τις περιπτώσεις δεν μπορεί να υποσχεθεί πλήρη θεραπεία, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ενισχύσουμε επειγόντως τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο και κύρια το ανοσοποιητικό.

Ίαμα επιλογής κλινικά έχει αποδεδειχθεί παγκοσμίως ότι είναι το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano.

Πέρα της  ομαλοποίησης ή και διατήρησης της καλής κυκλοφορίας του αίματος που πραγματοποιεί, πέρα της κάθετης ενίσχυσης του ανοσοποιητικού που πράττει, στα δραστικά συστατικά του έχει και αντί-αλλεργιογόνους παράγοντες.

Πράγμα που σημαίνει ότι από το  Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano. αναμενόμενο αποτέλεσμα να περιμένουμε την σταδιακή ίαση μας.

 

Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού.


Επικοίνωνια

DXN Facebook Share Share on Facebook

© Copyright DXN Greece 2011